Şehidimizi son yolculuğuna dualarla ve gözyaşlarıyla uğurladık Şehidimizi son yolculuğuna dualarla ve gözyaşlarıyla uğurladık
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu yaşanan kazada şehit düşen iki askerden birisi olan Piyade Er Osman Karağlı’nın cenazesi memleketi Beyşehir ilçesinde gözyaşları arasında dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

İlçeye bağlı Karaali Mahallesi’ne getirilen şehit askerin cenazesi önce babası, annesi ve kardeşlerine gösterilmek üzere baba evinin yanındaki Orta Camii’ne getirildi. Daha sonra cenaze baba evine götürülürken, burada yapılan dua sonrası helallik alındı.

Şehit asker Osman Karağlı’nın cenazesi daha sonra omuzlarda taşınarak cenaze töreninin düzenleneceği Merkez Camii'nin bulunduğu mahalle meydanına getirildi.

Şehit askerin cenazesi öğlen namazını müteakip Konya il Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında mahalle mezarlığına götürülerek defnedildi.

Cenaze törenine, Konya Valisi Yakup Canbolat, Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, Kara Kuvvetleri Komutanlığından Tuğgeneral Mehmet Hakan Akyol, Garnizon ve 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akış, AK Parti Konya milletvekilleri Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Gülay Samancı, Orhan Erdem, İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, Beyşehir Kaymakam Vekili Yusuf Gemici, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Jandarma Komutanı Binbaşı Yalçın Urlu, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, MHP İlçe Başkanı Muzaffer Duymuş,CHP İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt, İyi Parti İlçe Başkanı Sezer Telli, çevre ilçelerin belediye başkanları, ailesi, yakınları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

31 Ağustos 2018, Cuma - 375