Su Elçileri Beyşehir’de Yarıştı Su Elçileri Beyşehir’de Yarıştı
Avrupa Birliği (AB) destekli “Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek” Projesi kapsamında, ilki bir süre önce Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen oryantiring yarışlarının ikincisi Beyşehir ilçesinde gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti finansmanı ile Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Su İşleri ve TRT Genel Müdürlükleri işbirliği ile yürütülen oryantiring yarışlarının Beyşehir ayağına Türkiye Oryantiring Federasyonu ile Beyşehir Belediyesi de destek verdi.

Beyşehir Gölü kenarında düzenlenen yarışmalar öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünün bulunduğu Beyşehir Gölü kıyısında ilk kez böyle bir etkinliğe imza attıklarını dile getirerek, “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü, 12-25 yaş aralığındaki bu yarışmanın genç katılımcıları sadece Konya’dan değil, Türkiye’nin farklı illerinden ilçemize geldiler. Buradaki amaç; su bilinci oluşturmak, suyun ne kadar önemli olduğu konusunda farkındalık yaratmak. Aynı zamanda, bu etkinliğin ilçemizin tanıtımına da önemli katkılar sunacağına inanıyorum.” dedi.

DSİ Genel Müdürlüğü AB İlişkileri Müdür Yardımcısı Özgür Aydıncak da konuşmasında, ortaklaşa olarak yürütülen su elçileri eğitim ve farkındalık teknik destek projesi kapsamında ikinci oryantiring etabının Beyşehir’de gerçekleştirildiğini söyledi. Doğaya ve suya dikkat çekebilmek için göl kenarında düzenlenen oryantiring etkinliğine Türkiye Oryantiring Federasyonu ile Beyşehir Belediyesi’nin de destek verdiğini vurgulayan Aydıncak, “Umuyorum, güzel bir etkinlik olacak ve istediğimiz hedefe, suyun son kullanıcılarının suyu kıymetli bir şekilde kullanmasını anlatma noktasında amacımıza ulaşmış olacağız. İnşallah, bu yarışmaya katılan gençlerin hepsinin de birer su elçileri olacağına inanıyoruz.” dedi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Faruk Altınok ise, bu projeye neden destek verdikleri konusunda bilgiler verdi. Oryantiring sporunun, doğası gereği genellikle su havzalarının etrafında yapıldığına vurgu yapan Dr.Altınok, “Ondan dolayı bu projeye destek verdik. Bir hekim olarak, bu sporu yapmanızı istiyoruz. Çünkü, sporla uğraşırsanız, oryantiring sporu yaparsanız depresyondan da uzak kalırsınız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tarihi Taşköprü üzerinde başlayan koşarak oryantiring yarışmalarına Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un sembolik olarak katılımı ile start verildi. Yarışmalara 12-25 yaş aralığındaki gençler ile  yetişkin bireylerin  de aralarında olduğu 300’e yakın kişi  katıldı.

Yarışma sonunda dereceye giren katılımcılara madalya ve ödülleri düzenlenen törende verildi. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yarışlarda dereceye girenleri ayrıca göl üzerinde Beyşehir Belediyesi’ne ait jetboat turuyla ödüllendirdi.

8 Ağustos 2017, Salı - 78