Temizlik İşçilerinin Karla Donla İmtihanı Temizlik İşçilerinin Karla Donla İmtihanı
Kar yağışı yönünden son 50 yılın en bereketli kış dönemini yaşayan Beyşehir ilçesinde, oldukça sert geçen kış şartları soğuk havada dışarıda temizlik mesaisi yürüten çalışanları da olumsuz etkiliyor.

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan temizlik işçileri, ilçe genelinde yaklaşık 15 gündür zorlu bir mesai sınavı veriyor. Yoğun kar yağışının ardından kar yüksekliğinin zaman zaman 70 santime ulaştığı Beyşehir kent merkezinde, zorlu şartlara rağmen kar yığınlarının arasında temizlik görevini aksatmadan gece gündüz yürütmeye çalışan işçiler takdir topluyor.

TEMİZLİK İŞÇİLERİNİN DE VATANDAŞLARDAN İSTEĞİ VAR…

Belediye temizlik işçileri, mesailerini yürütürken zor şartların göz önünde bulundurulması gerektiğine vurgu yaparken, vatandaşlardan temizlik işlerinin aksamadan yürütülmesi için bazı isteklerde de bulunuyor.

Yaklaşık iki haftadır ilçe genelinde yağan yoğun kara rağmen temizlik hizmetinde aksama yaşanmaması için var güçleriyle çalıştıklarını ve günün ilk ışıklarıyla birlikte mesaiye başladıklarına dikkat çeken temizlik görevlileri, kent merkezinde günde 300 çöp konteynerindeki atıkların temizlendiğine vurgu yaparak, “Kar temizliği çalışmaları nedeniyle kürünen kar yığınları bu günlerde ister istemez işimizi oldukça zorlaştırıyor. Özellikle mahalle ve sokak aralarında mesai yürütürken vatandaşlarımızdan ve sürücülerimizden bugünlerde biraz daha fazla anlayış bekliyoruz. Kar temizliği nedeniyle yolların daralması nedeniyle mesai yaparken çok zorlanıyoruz.  Özellikle yağış sonrasında başlayan soğuk havalar nedeniyle bu yığınlar donunca kazma ve kürekle  de alınamayacak hale geliyor. Kar temizliği ekiplerimiz bu konuda sağolsunlar imdadımıza yetişiyorlar. Konteynerlerin önlerini de kardan arındırmaya çalışıyorlar. Bunun yanısıra, şiddetli soğuklar konteynerlere atılan çöplerin donmasına da neden oluyor.   Bu yüzden, konteynerleri n içerisindeki atıkları araçlarımıza boşaltmakta zorluklar yaşıyoruz. Genellikle atıkları elle tek tek almak suretiyle bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Temizlik hizmetlerinin aksamaması için var gücümüzle gayret ediyoruz. Soğuk havalarda bile cansiperane çalışıyor, vatandaşlarımızın sadece bizlere dua etmelerini  ve anlayış göstermelerini bekliyoruz.” dediler.

KONTEYNER ÖNLERİNE ARAÇ PARKLARI TEMİZLİK İŞLERİNİ AKSATIYOR

Temizlik görevlileri, bugünlerde yürüttükleri temizlik mesaisinde vatandaşlardan kendilerini biraz daha mazur görmelerini beklediklerini de dile getirirken şunları kaydediyor:

“Bu hizmeti verirken, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ancak, iş makinelerimizin bizlerin işini kolaylaştırması için karlardan arındırdığı konteyner önlerine yapılan araç parkları nedeniyle güçlük yaşıyoruz. O yüzden, konteyner önlerindeki karlardan arındırılmış alanlara araç parkı yapılmamasının  temizlik mesaimizin aksamaması adına önemli olduğunu belirtmek istiyoruz. Halkımızın da bu konuda bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz. Ayrıca, atıkların mümkün olduğunca konteyner içerisine poşet içerisinde bırakılmasını da istiyoruz. Soba ve kalorifer küllerinin kömür çuvallarının içerisine konularak  kül kovalarımızın içerisine ya da çöp konteynerlerimizin hemen yanına bırakılması halinde onları da almayı ihmal etmiyoruz.”

10 Ocak 2017, Salı - 194