Yükselen Değer Beyşehir’i Sembolize Edecek Yükselen Değer Beyşehir’i Sembolize Edecek
Beyşehir İlçe Belediyesi, kente kültür ve sanat alanında iz bırakacak ve yükselen değer Beyşehir’i sembolize edecek yeni ve farklı bir anıt projesine daha imza atıyor.

Konya yolundan Beyşehir kent merkezine girişte, bundan böyle araç sürücülerini ve ilçenin ziyaretçilerini anıt kavşak karşılayacak.

Beyşehir ilçe merkezinin Konya yolu girişindeki döner kavşağa farklı tasarımı ile görenleri büyüleyecek, alt kaidesiyle birlikte yaklaşık 10,5 metre yüksekliğe ulaşacak bir  anıt inşa ediliyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, trafik akışının yoğun olarak yaşandığı otogar kavşağının yapılan çalışmalarla yeniden düzenleneceğini söyledi.

Özaltun, otogar döner kavşağına uygulamak için hazırladıkları aydınlatma ve anıt projesini hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Özaltun, Konya yolu giriş ve çıkışını sağlayan otogar kavşağı olarak bilinen döner kavşakta proje çerçevesinde yapımı planlanan peyzaj, anıt ve aydınlatma çalışmasının tamamlanmasıyla alanın daha estetik görüntüsüyle göz kamaştıracağını söyledi.

Özaltun, farklı tasarımı ve mimarisi ile dikkat çekecek anıtın vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılanacağını umduklarını belirtirken, çalışmanın teknik detay ve ayrıntılarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“İlçe Belediyesi olarak, dönemimizde kentimize her alanda iz bırakacak yeni eserler kazandırmaya hizmetler üretmeye önem veriyoruz. Kavşağa inşa ettirdiğimiz bu anıtın da farklı tasarım ve mimarisiyle şehrimize kültür ve sanat alanında ayrı bir değer ve iz bırakacak bir eser olacağını düşünüyoruz. Anıtımızın genel konseptinde yükselen bir form ve modern çizgiler yer alıyor. Ana tema olarak, gelişen, büyüyen ve ileriyi hedefleyen yani yükselen değer Beyşehir işlendi. Anıt, iki formun yan taraflarından çıkan diğer yükselen formlarıyla da, gelişmenin, hizmetin ve büyümenin devamını ve ilçenin ilerisi için hedeflerini vurgulamaktadır. Anıttaki mavi tonlar, Beyşehir gölüne gönderme olup, turuncu renk ise çeşitliliği simgelemektedir. Anıtın en üst bölümünde yar alan Selçuklu yıldızı formu kademeli olarak oluşturulurken derinlik  de verilmiştir. Konya’nın Selçuklu tarihine ve Beyşehir’in ilerleme ve gelişimine rağmen geçmişine her zaman sahip çıkışına vurgu yapmaktadır.  Kavşaktaki anıtımız, aydınlatma sistemi sayesinde  gece karanlığında da görülebilecek.30 metrelik alana sahip kavşağa proje kapsamında 4 aydınlatma direği  dikilecek. Ağustos ayı içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz. Hedefimiz; bu anıtların sayısını zaman içerisinde daha da artırabilmek ve projeyi farklı noktalarda da uygulayabilmektir.”

21 Temmuz 2017, Cuma - 419