Zabıta Ekipleri Bayram Öncesi Denetimlerini Sıklaştırdı Zabıta Ekipleri Bayram Öncesi Denetimlerini Sıklaştırdı
Beyşehir ilçesinde, ramazan bayramına sayılı günler kala Zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bayram öncesinde ilçe genelinde faaliyet gösteren ekmek fırınları ile gıda imalatı yapan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetçilerinin de eşlik ettiği denetimlerde, pasta, çikolata,şeker ve tatlı üretimi yapılan imalathaneler de kontrol edildi. Fırınlarda ise ilave olarak üretilen gıdaların gramaj kontrolleri de gerçekleştirildi.

Denetimlerde, genel olarak mekanlardaki hijyen koşulları ve çalışanların temizliği gibi hususlar kontrol ediliyor. Çalışanların kılık kıyafetinden mekan temizliği ve üretim araçlarının temizliğine kadar pek çok hususu yerinde inceleyen ekipler, hizmet ve hijyen standartlarına uygun üretim yapan işletmelere teşekkür ederken, kurallara uymayan işletmeler hakkında ise tutanak tanzim edip eksikliklerin giderilmesi için ikazda bulunuyor.

Zabıta ekipleri, denetimlerin amacının cezai işlem olmadığını belirtirken, ilçe halkının bayram öncesi alışverişlerinde en iyi hizmeti alarak daha sağlıklı ürünlerin tüketilmesinin hedeflendiğini belirtti. Ekipler, bundan sonraki süreçte de vatandaşların sağlığını ilgilendiren tüm konularda denetim faaliyetlerinin aralıksız olarak devam ettirileceğini sözlerine eklediler.

22 Haziran 2017, Perşembe - 133