Beyşehir’de Yavuz Sultan Selim Camisinin Açılışı Gerçekleşti

1173 Görüntülenme 26 Temmuz 2021 Paylaş

Beyşehir’in Aşağı Esence Mahallesinde hayırseverler tarafından yapımı bitirilen Yavuz Sultan Selim Camisinin açılışı dualarla yapıldı.

Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen ve Cuma namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan açılışta, Esence Mahallesi Yavuz Sultan Camisi Yaptırma ve Kur’an Kursları Yaşatma Derneği tarafından yapımı üstlenilen caminin ibadete açılışı münasebetiyle tören gerçekleştirildi.
 
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır törende yaptığı konuşmada, camilerin Allah’ın evi olarak Müslümanların sığındığı, imanın, zikrin ve fikrin düzeltilen yerler olduğunu vurgulayarak, “Yavuz Sultan Selim adıyla yapılan bu camimiz Esence Mahallemize hayırlı olsun, nice böyle güzel Allah yolunda yapılacak eserleri yaradan bizlerden esirgemesin, diyorum.” dedi.
 
Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, camilerin sadece Cuma namazı veya namaz kılınan mekânlar olmadığının altını çizerek, “Bizim en büyük davamız ve en büyük meselemiz bu açtığımız camilere gençlerimizi ve çocuklarımızı bu camilere alıştırmak olmalıdır.” ifadelerini kullandı.
 
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, camilerin Peygamber Efendimizin de mirası olarak yeryüzünün en güzel yerleri olduğunu belirterek, “Ama esas olan, camiyi güzelleştiren de o camiye gençlerin gelip namaz kılmalarıdır. Ülkemizin her köşesinde çok camiler var ama buraların dolu olması, doldurulması gerekiyor.”dedi.
 
Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek ise, 2019 yılının Mayıs ayında tahsisi yapılarak yapımına başlanan caminin 1,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak ibadete açılmaya hazır hale geldiğini vurgulayarak,  “Böyle bir mabedin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Mabedler, ibadethanelerimiz olması münasebetiyle en fazla değer verdiğimiz yerlerdir. Bu bakımdan hem bina, hem cemaat bakımından içini doldurmak bakımından gerekli ehemmiyeti vermemiz gerekiyor. Şu camimiz 219 metrekare olarak inşa edilmiş ve kullanım alanı ise 198 metrekaredir.  Beyşehir’de 149 tane camimiz var, inşaatı devam etmekte olan 3 tane var, bir cami de proje aşamasında, temeli yakında atılır inşallah.”diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Esence Yavuz Sultan Selim Camisi Yaptırma ve Kur’an Kursları Yaşatma Derneği Başkanı Sıtkı Kara’ya açılış beratını vermesinin ardından, ilçe protokolü tarafından kurdele kesimi yapılarak cami dualarla ibadete açıldı.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi