Kültür Ve Yaşam Merkezinde Muhtarlara Afet Eğitimi

812 Görüntülenme 26 Temmuz 2021 Paylaş

Beyşehir’de mahalle muhtarlarına yönelik "2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı" konulu eğitim toplantısı yapıldı.

Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’nde Pandemi kurallarına uyularak düzenlenen toplantıda muhtarlara ve azalara temel afet bilinci, sivil savunma, TAMP eğitimi ve Afet gönüllülük ile ilgili eğitimler verildi.

Beyşehir Kaymakamlığı ve Konya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü işbirliğinde Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya ilçedeki merkez ve dış mahalle muhtarlarıyla AFAD Müdürlüğü görevlileri katıldı. AFAD görevlileri, afet eğitiminin öneminden bahsederek her mahalle muhtarının bu konuda bilgi sahibi olması gerektiği vurguladı, vatandaşları da bu konuda muhtarların bilgilendirmesi gerektiğini aktarıldı.