Antalyalı dağcılar ve doğaseverler Küpe Dağı’na tırmandı Antalyalı dağcılar ve doğaseverler Küpe Dağı’na tırmandı
Beyşehir ilçesine gelen Antalyalı dağcılar ve doğaseverler, düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliği kapsamında Küpe Dağı’na tırmandı.

Beyşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından “Küpe Dağı Doğa Yürüyüşü” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Antalya’dan gelen çok sayıda dağcı ve doğasever katıldı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Etkinlikler Sorumlusu Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, doğa yürüyüşü etkinliği çerçevesinde Antalya’dan gelen aralarında göç yolu yolcuları grubunun da yer aldığı dağcılar ile doğaseverlerin 2 bin 200 metre zirveye sahip Küpe Dağı’na tırmandığını söyledi.

Büyükkkafalı, gerçekleştirilen etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi: “Katılımcılarla birlikte Manavgat ve Homa yörüklerinin yayladığı obruktan da geçiş yaparken yılki atlarının yer aldığı parkurda 14 kilometrelik mesafeyi yürüdükten sonra Seydişehir’in Taraşçı Mahallesi tarafındaki bir bölgeye indik.Beyşehir’den de iştirak edenlerle birlikte yaklaşık 80 doğasever ve dağcının katıldığı etkinlik, bölgedeki doğal güzelliklerin yerinde görülmesi açısından da önemliydi. Bu arada, Antalya’da geçtiğimiz yıl yapılan bir başka etkinlik dönüşü yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Antalya göç yolu yolcuları grubundaki doğa dostlarımızı da bu etkinlik vesilesiyle andık. Onlar için dua ettik.Bu kapsamda, Belediye Başkanımız Sayın Murat Özaltun’a da düzenlenen bu etkinliklere verdiği destek ve katkılardan ötürü teşekkür ediyoruz. Etkinlik maratonumuz bundan böyle de  durmadan devam edecek.”

11 Mayıs 2018, Cuma - 735