Başkan Özaltun’dan Basın Kuruluşlarına Ziyaret Başkan Özaltun’dan Basın Kuruluşlarına Ziyaret
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya’da yayın yapan yerel basın kuruluşlarını ziyaret etti.

Özaltun, il merkezinde faaliyet gösteren  basın yayın kuruluşlarını ziyaret ederek, Konyalı basın mensuplarıyla biraraya geldi. Kendisine eşlik eden Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Uzbaş’la birlikte ziyaretlerini gerçekleştiren  Özaltun, biraraya geldiği basın mensuplarına Beyşehir ve Beyşehir Belediyesi’nin çalışmalarına sayfalarında yer vermelerinden ve ilçenin tanıtımına yaptıkları katkı ve desteklerden dolayı teşekkür etti. Özaltun, ziyaretlerinde basın mensuplarına referandum ve Belediye çalışmaları ile ilgili olarak da  bilgiler verdi.

Ziyaretlerinde, hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’un bir dönüm noktası olduğunu da vurgulayan Özaltun, Nisan ayında yapılması planlanan referandumun Türkiye’nin geleceği için önemli olduğunu ve referandumda Türk milletinin en doğru kararı vereceğini belirtti.

Özaltun, ziyaretlerinde, Beyşehir’in bir turizm, tarih ve sanayi kenti olduğunu da vurgularken, “İlçemizin büyük bir turizm potansiyeli var. Beyşehir zaten çok fazla sayıda turist alan bir bölge. Ama, Beyşehir ve Gembos güzergahlı Yeni Konya Antalya Karayolu açıldıktan sonra daha fazla ziyaretçi çekmesini bekliyoruz. Beyşehir’i 2019 yılında sosyal donatılarının tamamlanmasıyla birlikte bir cazibe merkezi haline getireceğiz.”dedi.Özaltun,  Beyşehir için durmadan çalıştıklarını anlatırken, şöyle devam etti:

“Beyşehir’imizin kültür merkezi ve hanımlar lokali gibi eksiklikleri vardı. Beyşehir’in hemen girişinde inşaat çalışmalarını başlattığımız kültür ve yaşam merkezimizin Şubat ya da Mart ayı gibi açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Burada bin kişilik bir konferans salonumuz var. Düğün salonu, alış veriş merkezi, ofis yapılabilecek yerlerimiz var. Bu merkezin hemen karşısına  yapımı için yarı olimpik yüzme havuzunun temeli atıldı. Bu yıl olmasa da  en geç 2018’da oranın da açılışını yapmayı umuyoruz. Hanımlar Lokali ve şehir konağımız da deniz diye nitelendirdiğimiz gölümüze nazır olarak inşa ediliyor. İnşallah Mart ayında açılışını gerçekleştireceğiz.  Yine Taşköprü Aile Çay Bahçesi’ni göreve geldikten sonra Belediyemiz işletmeye başladı. Taşköprü’nün hemen karşısına bir emekliler konağı açtık.  Orada da emeklilerimiz güzel vakit geçiriyor. Gençlerimize yönelik hizmetlerimiz de var. Spor salonları, çok amaçlı salonlar yapıyoruz. Beyşehirli gençlerimize destek sağlıyoruz. Üzümlü ve Huğlu’da sanayi alanı talebi var. Onlara da orta ölçekli bir sanayi sitesi yapacağız. Bir de organize sanayimiz var. Orada da tapu devirlerini yapmaya başladık. Büyükşehir Belediyesi Yasası sonrasında 12 mahalle iken şimdi 67 mahalleye ulaştık. 120 kilometrekare  çapında geniş bir alana 7/24 saat süreyle hizmet veriyoruz. ‘Yasa Konya’da işlemez’ deniliyordu. Ama şimdi mahallelerimizde, ‘iyi ki bu yasa çıkmış’ diyorlar. Yine ilçeler bazında en büyük yatırımlardan bir tanesi olan göle nazır bir yeni devlet  hastanemiz inşa ediliyor, bitmek üzere. Buranın hemen yanına bir hasta konukevi yapma planımız var. BSA kanalı yanında bir yeni meydan çalışmamız var. Bu talep de vatandaşlarımızdan geldi. Bundan sonraki süreçte farklı mahallelerimizde çalışacağız. Çocuk oyun gruplarını yaygınlaştırıyoruz. Beyşehir’in Yeşildağ tarafında sosyal alanlar, parklar inşa etmeyi planlıyoruz. En çok talep edilen konulardan biri de otopark, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Beyşehir’deki otopark problemine inşallah zaman içerisinde bir nebze de olsa neşter vurmayı hedefliyoruz.”

Özaltun, Beyşehir’in Konya’nın ilçeleri arasında ayrı ve müstesna bir yere sahip olduğunu da dile getirirken, geçtiğimiz günlerde yapılan anket çalışmasında en başarılı ilçe belediyeleri arasında Türkiye genelinde 8’inci sırada olmanın onur ve kıvancını da yaşadıklarını, gösterilen bu teveccühe layık olarak daha çok hizmet üreten bir Belediye olmanın gayreti içerisinde olacaklarını kaydetti. Özaltun, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Beyşehir’i nasıl ileriye götürebilirizin mücadelesini veriyoruz. Bunun için kafa yoruyoruz. Bu yönde de hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Bugüne kadar yaptıklarımız, inşallah yapacaklarımızın da teminatı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

8 Şubat 2017, Çarşamba - 252