Geleneksel Ramazan Etkinlikleri Sona Erdi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri Sona Erdi
Beyşehir ilçesinde, bir hafta boyunca devam eden geleneksel ramazan etkinlikleri sona erdi.

Beyşehir Belediyesi tarafından ramazan ayı dolayısıyla gerçekleştirilen vatandaşların beğenisini kazanan ramazan etkinlikleri son buldu.

Ramazan ayının ruhuna yakışır programların icra edildiği etkinlikler, her gün teravih namazı sonrası başlayıp gece yarısına kadar devam etti.

Beyşehir Gölü kıyısındaki festival meydanında unutulmaya yüz tutan ramazan ayı geleneklerini yeniden canlandırmak ve birlik beraberlik duygularının yeniden pekiştirilerek insanların sosyal yaşantısının daha da renklendirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliklerin son gecesinde alana aileleriyle birlikte gelen çocuklar animasyon gösterileri, düzenlenen çeşitli yarışmalar ile canlı olarak gösteri yapan Hacivat Karagöz’le eğlenirken keyif dolu anlar yaşadı.

Program ilahi konseri ve sema gösterisi programıyla sona erdi. İkram çeşmesinin de kurulduğu alanda vatandaşlara Osmanlı macunu ve Osmanlı şerbeti ile çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bir hafta boyunca devam eden etkinlikler çerçevesinde Nasrettin Hoca’dan hikayeler, meddahi hikaye anlatımları, sema gösterileri gerçekleştirilirken, ortaoyunları, ilahi ve tasavvuf musikisi konserleri gibi çeşitli etkinlikler sahne aldı.

22 Haziran 2017, Perşembe - 163